Dr. Bach

Dr. Edward Bach (1886-1936) was een Engelse arts en homeophaat die in de jaren 1920-1930 de Bach Bloesemremedies ontdekte. Op een ochtend liep hij over een bedauwd veld en hij ontdekte dat elke dauwdruppel die door de zon werd verwarmd, de genezende eigenschappen van de plant waarop de dauwdruppel lag zou opnemen.

Er zijn 38 verschillende remedies voor specifieke emoties en gemoedstoestanden. De 39ste, de Rescue Remedie, is een samenstelling van vijf remedies voor gebruik in noodgevallen.

37 van de 38 remedies worden verkregen uit wilde bloemen en bloesems van bomen. De uitzondering is Rock Water die wordt verkregen uit een natuurlijke bron met geneeskrachtige eigenschappen.

Toen Dr. Bach 38 remedies en de Rescue Remedie had ontwikkeld, wist hij dat dit voldoende was. De 38 remedies kunnen alle aspecten van de menselijke natuur en daarmee alle negatieve gemoedstoestanden behandelen. Hij behandelde duizenden mensen over een periode van vele jaren.

De menselijke emoties zijn sinds de jaren ’30 niet veranderd, zelf al zijn de oorzaken van onze angsten en zorgen en onze gevoelens van onzekerheid anders.

Dr. Bach werd in 1917 ernstig ziek. Zijn vastbeslotenheid om zijn werk af te maken zorgde voor herstel. Eind november 1936 stierf hij in zijn slaap, tevreden dat zijn missie was volbracht.

Het was zijn wens dat zijn huis in Mount Vernon Oxfordshire de bron van zijn ontdekkingen zou blijven. Tot op heden is het Dr. Edward Bach Centre Mount Vernon actief op het gebied van advies en onderwijs en het bereiden van de moedertincturen. De beheerders staan garant dat de principes van zuiverheid, eenvoud en volledigheid gewaarborgd blijven.